Wat gebeurt er met jou als je de geur van aardbeien ruikt? Ik voel mezelf meteen een stuk blijer. En veel meer mensen hebben een positieve associatie bij de geur en het zien van aardbeien. Het Aardbeienland zegt hierover: aardbeien hebben een positieve invloed door hun felle rode kleur! Geldt dit ook bij het zien van roodharige mensen? Dan moeten de mensen in Breda nu, tijdens de roodharigendagen, vast héél blij zijn!

Het Aardbeienland

Dit jaar voor ons geen roodharigendagen, maar een bezoek aan die andere ‘rooien’: de aardbeien. In Het Aardbeienland te Horst zijn overal aardbeiplanten, aardbeiplaatjes, aardbeisprookjes, aardbeitips en verschillende aardbeivelden. Ook worden er producten verkocht en tentoongesteld, die allen iets je maken hebben met… je raadt het al: aardbeien.

Het is vooral voor kinderen een leuke attractie. Een volwassene krijgt, naast aardbeien, een flinke portie moraal en mindfulness-tips te verwerken.

Genieten van aardbeien

De boodschap is vooral de drukte van alle dag achter je te laten en te genieten van stralend aardbeienplezier. Kan dat alleen bij Het Aardbeienland? Nee hoor! Ze hebben ook tips voor thuis:

  1. Massage. Aardbeien werken zuiverend en zorgen voor een ontspannen gevoel, zodat alle negatieve spanningen verdwijnen. Pureer aardbeien en vermeng het bijvoorbeeld met amandelolie. Masseer je lichaam of dat van je geliefde ermee in. Laat het geleidelijk aan intrekken en spoel het na ongeveer een half uur met warm water af. Je zult merken dat de aardbei een bijzonder geneeskrachtige vrucht is.
  2. Tuinieren. Aardbeien smaken het beste als ze direct na het oogsten worden gegeten. Aardbeien die nog vervoerd moeten worden, worden echter altijd enigszins onrijp geplukt. Dat gaat ten koste van de volle smaak en de hoeveelheid aroma. Nog belangrijker is dat de waardevolle vitaminen en mineralen bij de pluk het hoogste zijn. Het is daarom ideaal als je je eigen aardbeienperk kunt aanleggen in de tuin.
  3. Eten. Het makkelijkste is toch om dieprode, rijpe en heerlijk aromatische aardbeien in huis te halen, er een flinke toren slagroom op te spuiten en op te eten. Met vijf aardbeien per dag voldoe je al aan de dagelijkse behoefte vitamine C.

Gezond

Verse aardbeien zijn volgens één van de bordjes een krachtig wapen. Ouderen die minimaal één keer per maand aardbeien eten, gaan mentaal minder snel achteruit dan leeftijdgenoten die de vruchten niet eten (onderzoek van het Amerikaanse Tufts University).

Goed humeur

En waarom we zo blij worden van aardbeien en ons humeur er beter van wordt? Aardbeien bevatten meer foliumzuur dan welke andere vruchtensoort. (Of dat voor roodharigen ook geldt? 😉 )

Slanker & slimmer

Tot slot maken aardbeien slanker, slimmer en gezonder. Er staat niet bij op basis waarvan zij deze uitspraak claimen, maar ik neem er nog maar eentje. Het eten van aardbeien is geen straf en je weet tenslotte maar nooit!