Voel jij je ook meteen weer overladen met werk en voelt de zomervakantie al weer lang geleden? Zo jammer!

We gunnen onszelf twee of drie weken vrij en daarna moeten we weer presteren. Eigenlijk mogen er best meer vakantiemomenten zijn. Maar hoe zorg je daarvoor? We zijn tenslotte druk, druk, druk!

Vakantiegevoel

Denk eens bij jezelf na wat ervoor zorgt dat je een vakantiegevoel krijgt:

  • Je doet en ziet andere dingen dan anders.
  • Je neemt routes die je niet kent.
  • Je eet gerechten die je thuis niet eet.

Doorbreek de sleur

Het zit in de manier hoe je met je dag omgaat. Het gaat om wát je doet, waardoor je elke dag dat vakantiegevoel kunt pakken. En zonder dat het je (veel) extra tijd kost! Doorbreek de sleur van alledag! Het vakantiegevoel zit in nieuwe ervaringen opdoen, tijd nemen om je omgeving echt te zien en ervan te genieten.

Elke dag vakantie

Hoe ontstaat elke dag een vakantiegevoel? Hier vind je 3 tips!

  1. Kom je dagelijks op weg van je werk naar huis langs een kerk, museum, bos of park? Stop dan en neem er een kijkje! Eén uur is voldoende om even helemaal in een andere wereld te stappen. Museum te duur voor één uur? Koop een museumkaart! Het is één keer een hogere uitgave, maar daarna is de drempel een stuk lager. Na je bezoek aan natuur of cultuur kom je heel anders thuis dan wanneer je direct van je werk naar huis gaat.
  2. Geen tijd ná je werk? Verruil dan de kantine voor je lunch eens voor een wandeling buiten. Kijk eens echt om je heen, alsof je in een ander land bent. Wat zie je in je omgeving? Wellicht neem je dan eindelijk de kans waar om het winkeltje binnen te lopen dat je al vaker hebt gezien.
  3. Eten en drinken is echt één van de thema’s als mensen het over hun vakantie hebben. Een nieuw recept, een nieuwe smaak brengt je al snel uit de sleur. Levert je dat nu te veel stress? Maak dan eens een sapmix of cocktail voor jezelf. Met een suikerrandje op het glas (de rand van het glas vochtig maken, in een laagje suiker dippen en klaar!), een schijfje sinaasappel en een rietje ziet het er al snel fantastisch uit. Neem het (eventueel gewapend met een boek) mee naar je tuin of balkon voor jouw half uurtje vakantie!

Nieuwe energie

Het voordeel van elke dag even zo’n vakantiemoment nemen is dat je op verhaal komt (letterlijk en figuurlijk) en je daarna met meer energie kunt beginnen aan de volgende taak.

Wil je meer?

Heb je behoefte aan meer vakantiegevoel? Plan dan eens een weekeinde weg. Natuurlijk kan dat bij Vita Nova, maar er zijn legio andere mogelijkheden. Wat dacht je ervan om een keer een weekeinde van huis te ruilen met vrienden?

We wensen je een fijne vakantie!

 

P.S.

Wat geeft jou een (mini) vakantiegevoel? Wij verheugen ons erop jouw voorbeelden en tips hier te lezen!