Over 'Vita Nova'

Vita Nova bestaat uit een vakantiehuisje op een bosperceel met uitzicht over een weitje en verderdoor een boomhut. Het huisje zelf biedt een halletje, woonslaapkamer met open keuken en badkamer. Aan het huisje vast zit een schuurtje dat bereikbaar is via het terras voor het huisje.

Woonslaapkamer

De gezellige woonslaapkamer heeft centrale verwarming. Ook is er de mogelijkheid om de ruimte behaaglijk warm te stoken met een houtkachel en daarbij te genieten van de gezelligheid van een zichtbaar brandend houtvuur. Hout ligt gereed in het, aan de achterzijde van het huisje liggende, houthok.

Er zijn boeken, gezelschapspelletjes en themakisten aanwezig. Uit deze kisten krijg je allerlei creatieve ideeën aangereikt. Vervelen is zelfs op een regenachtige dag geen optie!

In de woonslaapkamer heb je de beschikking over een éénpersoons hoogslaper en een stapelbed waarvan het onderste bed uitschuifbaar is tot een tweepersoonsbed. Kussens en dekbedden zijn aanwezig. Beddengoed mag je zelf verzorgen of is in overleg beschikbaar.

Open keuken

De in deze ruimte opgestelde open hoekkeuken is compleet ingericht met de alledaagse benodigdheden: een 4-pits keramisch kooktoestel, oven, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en een koelkast.

Badkamer

In de badkamer bevindt zich een douche, een vaste wastafel en een toilet. Handdoeken en washandjes zijn aanwezig of zelf mee te brengen, net wat je het prettigste vindt.

Terras & schuurtje

Je hebt daarnaast de beschikking over een eigen terras met picknicktafel, een schommel en een schuurtje met daarin tuinmeubilair en fietsen.

Boomhut

De boomhut is een bijzonder aantrekkelijk extraatje op het terrein van Vita Nova. De hut is water- en winddicht en voorzien van twee éénpersoonsbedden, een werkblad en twee stoelen. Geschikt voor kinderen én volwassenen om er de nacht door te brengen. Bij hele kleine kinderen is wel de voorwaarde dat dit gebeurt onder toezicht van een volwassene.

Kamperen

Er is ruimte genoeg om een tent, camper of caravan in het grasveld bij het huisje te zetten. Ideaal om anderen uit te nodigen om een paar dagen samen met jou van de vakantie en het terrein te genieten!

Geschiedenis

Het is bij ons niet bekend wat de geschiedenis van het terrein is van vóór 1970. We weten dat destijds het perceel eigendom was van de plaatselijke huisarts dhr. H.J.A. van de Wouw. Hij ontving op 13 mei 1970 een bouwvergunning voor het plaatsen van een stal. Het huisje, dat toen is gebouwd, heeft vanaf het begin een recreatieve bestemming gehad. Pas later is dit officieel toegekend.

Opgroeien met natuur

Op 12 april 1978 heeft de huisarts het perceel verkocht aan Ad, onze vader. Dit bosperceel met bijbehorend huisje werd zijn koninkrijk. Vrijwel elke vakantie is hier doorgebracht. Op deze manier raakten we als kinderen al snel vertrouwd met de natuur. We namen deze mee naar school om te laten zien in de vorm van eikels, blaadjes en uilenballen tijdens spreekbeurten. Deze natuur, verwerkt in een tekening, mocht zelfs een keer winnen bij een tekenwedstrijd.

Ontwikkelingen

In die beginperiode was er geen wc, stromend water en elektriciteit. Een grote watertank stond gevuld bij een op flessengas aangesloten fornuis. Wassen deden we aan de gootsteen, die uitkwam op een put. In de jaren ’80 van de vorige eeuw werd het huisje aangesloten op de waterleiding. Er werden een schuurtje en een badkamer aangebouwd met een wc. Ook elektriciteit kwam uiteindelijk begin jaren ’90 met dank aan de buren. Dat laatste was al nadat wij, als zijn kinderen, niet meer meegingen. Wij groeiden op en er waren andere delen van de wereld te ontdekken.

Jaren later hielpen we Ad om het verval van het huisje te voorkomen. Er werd een nieuw dak geplaatst en ook andere klussen werden aangepakt. Helaas konden we niet lang samenwerken. Zijn hart zette op 12 oktober 2004 alles in hem stil.

Nieuw Leven

In de afgelopen jaren is er hard gewerkt. Het huisje is van binnen en buiten opgeknapt. Er is nu een eigen elektriciteitsaansluiting, centrale verwarming en een complete keuken met warm water, een keramische kookplaat en een oven. Ook is er een moderne badkamer gekomen met douche, wastafel en wc. Zo luxe is het niet eerder geweest. Het terrein heeft een daarbij passende naam gekregen: Vita Nova, Latijn voor ‘nieuw leven’.

Energie opdoen

De extra reden voor deze naam is dat we hopen dat jij, als bezoeker van Vita Nova, kunt revitaliseren. Dat je tijdens het verblijf op adem komt en je nieuwe energie opdoet om het ‘gewone leven’ weer aan te kunnen.

Leven ontdekken

En natuurlijk is het mooie van de natuur dat er altijd ‘nieuw leven’ te ontdekken is. We hopen dan ook dat je hiervan komt genieten!